WIERINGERWERF – Robert Leever, wethouder in Hollands Kroon, maakte vooraf aan zijn openingsspeech van de biënnale van de kunstkring MEERKunst een schilderij. De ruim vijftig aanwezige genodigden keken hoe de wethouder een paar gele en rode strepen aan het witte canvas toe vertrouwde.

Robert Leever ging in zijn toespraak in op het belang van kunst en wat kunst betekent. Hij benadrukte ook de geweldige inzet van de organisatoren van de expositie en vrijwilligers van de Cultuurschuur.

En toen was het de beurt om het grote aantal werken van de 13 leden van de kunstkring MEERKunst te bekijken. De expositie is indrukwekkend ingericht.  De werken zijn heel divers en prachtig opgesteld en uitgelicht in twee grote zalen, in de ontvangsthal en in de voormalige burgemeesterskamer in de Cultuurschuur. De makers van de kunstwerken zijn ook volop aanwezig om hun werk toe te lichten

Ook worden alle beschikbare afleveringen van de online videokunstserie ’Meer Kunst met Vrouwen’ van SchagenPLUS  vertoond op een groot TV scherm.

Zondag 8 oktober kan men de expositie ook nog vanaf 10.30 gratis bezoeken.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *