SCHAGEN – Friso Teerink laat zijn kritische blik los in de 10e aflevering van het ‘Geweten van Schagen’ op de nationale doelstelling om 390.000 woningen te bouwen in Nederland. En de ambities van de gemeente Schagen om hier 2400 woningen te realiseren. Hij betwijfelt de aannames waarop deze doelen zijn gebaseerd.

“Gaat dat aantal het probleem van de woningnood in Schagen oplossen?” vraagt Friso zich af. Zijn antwoorden zijn helder: “Natuurlijk niet. Dat getal is een politiek getal en niet gebaseerd op de behoefte die hier is. De woningnood zit vooral in de sociale woningbouw”.

Teerink is kritisch op het verdienmodel in de bouw. Het gaat vooral om het ontwikkelen van plannen, En een onderdeel daarin is de agrarisch grond kopen voor 1 euro per m2 en verkopen voor € 300 per m2. En daar verdient de projectontwikkelaar en ook de gemeente aan. En de mensen aan de onderkant van de maatschappij, die aangewezen zijn op sociale woningbouw, zijn het slachtoffer van dit beleid en altijd de pineut is de stellingname van Teerink.

Wethouder Simco Kruijer zet zich persoonlijk in om de 2400 woningen te realiseren. Hij houdt vrijwel dagelijks bij hoe het verloop is en doet daar melding van op facebook en Instagram aldus Teerink.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *