SCHAGEN – Op zondagochtend is het beeld ‘Luister’ van beeldend kunstenares Elisabeth Stienstra geplaatst op de rotonde Zuiderweg bj bioscoop Kinepolis en bedrijventerrein Witte Paal.

Onder leiding van Rob Glas van ‘Steengoed uit Anna Paulowna en toeziend oog van beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold, voorzitter van de Kunstadvies Commissie Schagen, werd het meters hoge beeld op het fundament geplaatst. Frank Leijen deed vakkundig het takelwerk. Vooraf werd het graafwerk uitgevoerd door Dennis van Lierop.

Het plaatsen nam in totaal twee uur in beslag. Hiermee werd ook de toezegging die Cultuurwethouder Puck de Nijs deed in een recent interview met SchagenPLUS ingelost. Overigens ziet het er naar uit dat er geen officiële onthulling gaat plaatsvinden van het kunstwerk.

Het kunstwerk moet de rotonde opfleuren, waardoor het ook een herkenningspunt gaat vormen. In september 2020 maakt de gemeente al bekend dat het beeld van Stienstra geplaatst zou worden op basis van de voorkeur van inwoners. Nu bijna 3 jaar later was het zover.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *