VALKKOOG – Culturele organisaties en gemeenteraadsleden hebben tijdens een bijeenkomst over erfgoed op een grote luchtfoto van de gemeente Schagen aangegeven welk erfgoed naar hun mening van belang is. Deze activiteit was een onderdeel van workshops over de toekomstige Erfgoedagenda.  

Met de Erfgoedagenda wil de gemeente vastleggen welk cultureel erfgoed de gemeente rijk is en wat zij de komende jaren wil gaan doen op het gebied van cultureel erfgoed. Wat moet er gekoesterd en behouden worden voor de toekomst? Met de Erfgoedagenda prioriteert de gemeente de acties die zij wil uitvoeren.

Verder werd er onder andere gesproken over wat de organisaties en raadsleden de komende jaren graag zouden willen bereiken en over erfgoed in relatie tot ruimtelijke ontwikkeling. Hoe kun je bestaande structuren als dijken en vaarten gebruiken om toekomstige ontwikkelingen te versterken? De uitkomsten van deze bijeenkomst dienen als input voor de Erfgoedagenda. De Erfgoedagenda wordt in de eerste helft van 2024 opgeleverd en aan de gemeenteraad voorgelegd.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *