SCHAGEN – CDA-raadslid Debby Burger stemde als enige van de gemeenteraad Schagen tegen het raadsvoorstel om de agrarische bestemming van de polders Zandpolder om te zetten in natuurontwikkeling.

Landschap Noord-Holland beheert verschillende natuurgebieden boven Callantsoog waaronder ook diverse Natuurnetwerk Nederland en Natura 2000 duingebieden. De meeste gebieden hebben inmiddels de bestemming Natuur. Voor de polders Zandpolder 4 en 5, welke onlangs in het bezit zijn gekomen van Landschap Noord-Holland is dit nog niet het geval.

Ofschoon de gemeenteraad de omzetting als hamerstuk beschouwde kwam Debby Burger op de belangen van de agrariërs. Debby, met agrarisch ‘roots’ en getrouwd met een agrariër, bespeurt geen aandacht voor het agrarisch ondernemerschap in de raad.

“Ik zit in de Raad om de agrariër een stem te geven” laat Debby weten. Wordt het niet tijd om over te stappen naar de BBB? “Ik weet niet of het tijd wordt. Bij het CDA hebben we het altijd bij het rechte eind. Ik voelde me niet in de steek gelaten maar ik vond niet dat ik kon ja-knikken op iets dat van binnen niet goed voelt”. Volgens haar is er geen sprake van gelijk speelveld voor agrarische ondernemers en het Landschap Noord-Holland.

(In video mede gebruikt gemaakt gedeelte promo video Landschap Noord-Holland)

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *