SCHAGEN – Het gedicht van ‘Dialoog in bedachtzaamheid’ schreef Joke Kruit uit Petten in 2003 maar is nog steeds actueel liet ze blijken tijdens de presentatie in de 8e aflevering van ‘Schuif aan bij poëzie’ die in samenwerking met de Kopgroep Bibliotheek Schagen wordt gemaakt.

Het gedicht, verschenen in haar gedichtenbundel ‘Gedachtenspinsels’, gaat over op drift geraakte mensen in verschillende situaties (economische vluchtelingen, arm en rijk, blank en zwart, dolende kiezers). “Samenleven is een vraagstuk geworden, bijna tot kunst verheven” schets Kruit in haar gedicht. Joke roept op om elkaar in de ogen kijken en de dialoog aan te gaan in bedachtzaamheid.

Joke, die aanvankelijk politicologie heeft gestudeerd, legt uit dat steeds meer kiezers dolend zijn geworden. Er zijn steeds meer politieke partijen bij gekomen. De wereld is in transitie en op weg naar een nieuwe wereldorde. Ze hoopt wel dat het gedicht over 20 jaar niet meer actueel zal zijn maar dan zal er wel iets moeten gebeuren is de mening van Joke.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *