SCHAGEN – Directeuren en cultuur coördinatoren van zes basisscholen uit Schagen wisselden enthousiaste ervaringen uit over het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Scholen kunnen vakdocenten inschakelen om hun leerkrachten vertrouwd te maken met de verschillende cultuur disciplines en die vervolgens in de klassen in de praktijk te brengen.

Het project wordt in Schagen begeleid door Marjo Berendsen van Triade uit Den Helder. In totaal nemen 14 basisscholen in Schagen deel aan dit programma dat gefinancierd wordt door het Rijk en de gemeente Schagen.

Goede vakdocenten en deskundigheid in team en in het rooster en beleid van de school verankeren waren de belangrijkste uitkomsten van het overleg volgens Marjo Berendsen.

Zowel de Aloysiusschool als de Julianaschool kwamen met veel ervaringen omdat beide scholen al een aantal jaren aan het programma deelnemen.

Neomi Vermeulen, leerkracht en cultuur coördinator van de Julianaschool, vertelde op welke wijze de discipline film en media in het team is geïntroduceerd. Dat heeft geleid tot een filmfestival op school waar leerkrachten, leerlingen en ouders actief aan hebben meegedaan.

Niké Admiraal, directeur Julianaschool benadrukte dat in de vervolgfase cultuur dieper verankerd zou moeten worden in het beleid van de scholen. Verder pleitte zij nadrukkelijk voor continuering van het project en de financiële steun ervoor vanuit de gemeente.

Opvallend was de grote afwezigheid bij de bijeenkomst van de wethouder voor Cultuur en Onderwijs Puck de Nijs. Ze had de voorkeur gegeven aan een bijeenkomst “Elke Regio Telt”. Haar plaatsvervanger, wethouder Haydar Erol van Financiën vertrok na zijn openingswoordje van de bijeenkomst en kon op vragen rondom de toekomstige financiering van het project geen antwoord geven.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *