SCHAGERBRUG – Bijna veertig personen waren afgelopen zondag aanwezig in het Zijper museum bij de uitreiking van de prijzen van de foto wedstrijd ‘Het gezicht van de Zijpe”. Een wedstrijd georganiseerd door de Historische Vereniging Zijpe (HVZ) ter gelegenheid van hun 40 jarig bestaan in 2022.

Na de uitreiking van de prijzen werd de expositie van geselecteerde foto’s geopend. Piet Glas, voorzitter HVZ, was tevreden met het totaal aantal inzendingen bij de wedstrijd.

In totaal zijn 39 foto’s ingediend waarvan er 14 geselecteerd zijn op het typische voor de Zijpe aldus Henk Katuin voorzitter van de ‘vakjury’. Hieruit zijn uiteindelijk vier geselecteerd als winnaars.

Björn Edelmann, afkomstig uit Duitsland en woonachtig in een vakantiehuisje in Sint Maartensvlotbrug, koos tijdens een fietstocht voor het vastleggen van molen Noorder G. “Een foto om te laten zien hoe mooi de Zijpe is” laat de winnaar van de 4de prijs weten.

Als nummer 3 werd een foto gemaakt door Johan Blankwater van een storm bij Petten op het strand gekozen. “De strijd tegen de zee. Ook echt typisch van de Zijpe.” legt Henk Katuin uit. De jury vroeg zich overigens af of de fotograaf geen natte voeten had gekregen.

Nummer 2 in de selectie was de winterse foto van Claudia Wanders uit Sint Maarten. Tijdens een ritje langs de Grote Sloot legde zij de molen Zuider G met Kramerbruggetje vast.

De winnende foto van het tulpenseizoen in de zomer viel op omdat deze met een drone gemaakt werd. Bevat een mooi lijnen spel en is verrassend volgens de jury.

Mike Tesselaar uit Tuitjenhorn maakte deze foto al weer enige jaren geleden. Hij is begonnen als hobby fotograaf en nu al een paar jaar beroeps met als specialisatie reisfotografie. “Het mooiste van fotografie is dat je de wereld vanuit jouw perspectief kan laten zien” is de opvatting van Mike.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *