BURGERBRUG – In de wintermaanden gaat de Oldskoel Jazzband met top gast muzikanten optreden. Op 15 januari komt Frits Landesbergen, een vibrafonist van wereldklasse spelen in de Oldskoel in Burgerbrug als eerste in de reeks van Winter Jazz optredens.

Het idee voor een eigen huis jazzband in de Oldskoel is ontstaan bij muzikant Victor Posch. HIj benaderde drummer Ab Helsloot die met het jazzkwartet Ruby + al eens succesvol had opgetreden in de Oldskoel. Ab heeft nu de muzikanten verzameld voor het eerste optreden als Oldskoel Jazzband. De eerste repetitie vond afgelopen vrijdag plaats in de woonkamer van Ab. De band gaat lekker in het gehoor liggende jazz muziek afkomstig uit het ‘great American songbook spelen. 

Victor Posch is trots dat het gelukt is om topmusici aan te trekken voor deze pilot van Winter Jazz. ‘Het is bijna legendarisch dat vibrafonist Frits Landesbergen hier komt spelen. Die man is zo goed. Hij speelt met het Metropool orkest, Dutch Swing College Band en hij speelt wereldwijd” aldus Victor Posch

Na Landsbergen zal in februari de bekende Nederlandse jazz accordeonist André Vrolijk komen spelen in de cultuurtempel Oldskoel in Burgerbrug.

Kaarten voor optreden Frits Landesbergen op zondag 15 januari van 11.00-12.30 zijn te bestellen via www.oldskoel.nl Entree prijs 15 €. Zaal open om 10.30 uur. (Video fragment Frits Landesbergen afkomstig van 023TVonline)

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *