PETTEN – De directie van het recreatiepark Corfwater in Petten en Het Zijper Landschap (HZL) gaan in gesprek over de bedenkingen die HZL heeft ten aanzien van nieuwbouwplannen in Corfwater.

Mike Schouten, mede-eigenaar Corfwater sprak in tijdens de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad Schagen over het bestemmingsplan recreatiepark Corfwater in Petten. Cor van der Poel liet namens HZL de raadsleden een tegengeluid horen.  

Na afloop spraken Mike Schouten en Cor van der Poel voor het eerst met elkaar voor de camera van nieuwsplatform SchagenPLUS. De bezwaren van HZL zijn de grootschaligheid (150 huizen, experience center, horeca), stikstofdepositie problematiek tijdens de bouwfase en erna en onduidelijkheid over de koude en warmte opslag.

Mike zette uiteen op welke wijze de plannen zorgvuldig zijn ontwikkeld met alle partijen. Hij weerlegde alle bezwaren van HZL maar gaf ook aan dat nog niet alles in beton is gegoten en dat men open staat voor verbeterpunten. Minder huisje op het toekomstige recreatiepark zit er niet in. De directie wil HZL graag HZL overtuigen van hun visie op dit aspect.

Met een handdruk werd de afspraak beklonken om samen een biertje te gaan drinken en met elkaar te overleggen. Nu maar afwachten wat dit overleg oplevert.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *