SCHAGEN – En met diepe buigingen sloten de kinderen van 9-12 jaar en de jongeren van 13-21 jaar hun les improvisatie af op de Theaterschool Schagen. Karianne Regter, theatermaker en actrice van de Theaterschool Schagen, is in een 20-tal lessen bezig om de leerlingen vertrouwd te maken met allerlei theatertechnieken rondom het thema improviseren.

Het is de bedoeling dat in juni een improvisatieshow wordt gegeven van de sketches die de leerlingen zelf bedacht en geoefend hebben. Zo leren de deelnemers hoe attributen en kostuums creatief gebruikt kunnen worden in het theater. Maar ook komen accepteren en blokkeren en woordgebruik  in improvisatie aan de orde.

Marit uit Schagen en Jurre uit Lutjewinkel zijn enthousiaste deelnemers in de groep 9-13 jaar. “Ik voel me heel blij als toneels speel” zegt Jurre en hij weet precies uit te leggen hoe leuk het is om te improviseren. Ook Marit gaat helemaal op in theaterspelen. Ze laat zich ook inspireren door wat andere leerlingen doen. En ze laat haar talent zien als ze een bruid speelt die tijdens het ja-woord een heel bijzonder antwoord geeft (bekijk de video).

Ook bij de jongeren wordt volop geïmproviseerd op actuele thema’s zoals de mogelijke verkiezingswinst van Donald Trump. Of het ontbreken van WIFI op een feestlocatie. Actuele onderwerpen die jongeren aanspreken. De 16-jarige Elien uit Slootdorp die na haar schoolbezoek in Schagen de theaterlessen bezoekt is enthousiast.  “Bij improviseren kan het zo gek maken als je zelf wilt en je zit vast aan een script” legt Elien uit.

Het is nog steeds mogelijk om mee te doen. Meld je aan via theaterschoolschagen.nl en de lessen worden gegeven in Markt 18 in Schagen

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *