SCHAGEN – In de ledenvergadering van de Kunst Cultuur Advies Raad Schagen  (KCARS) spraken de talrijke aanwezige culturele organisaties hun steun uit voor een vernieuwend cultuurbeleid en bijbehorend cultuurfonds zoals de KCARS voor ogen staat.

In de discussie, geleid door Lonneke Deutekom van het communicatiebureau ‘She knows how’, werd gesproken wat de rol van KCARS is voor de leden, het belang van kunst en cultuur in deze tijd en de toekomstplannen van KCARS.

Tal van culturele instellingen gaven voorbeelden van het belang van het bestaan van KCARS en de rol naar de gemeente en de wethouder van cultuur.

Anita Ruder, directeur bestuurder van de Kopgroep Bibliotheek memoreerde de positieve rol die KCARS als onafhankelijk adviseur heeft gespeeld bij het herstel van de bibliotheekvoorziening in Schagen. De leden zien KCARS als spreekbuis en bindmiddel voor de cultuur.

Ook het belang om volop aandacht te blijven besteden aan kunst en cultuur werd onderstreept door een vlammend betoog van Marianne Harkema van de Kunstkring Schagen.

Voorzitter van de KCARS Lia Rienks vertelde over de toekomstplannen. De realisatie van een kunsthuis en talentontwikkeling zijn met de vorige wethouder van cultuur op de rails gezet maar bij de huidige wethouder voor cultuur Puck de Nijs tot stilstand gekomen volgens Lia Rienks.

Op 31 mei zal er in het Scagon een informatieavond door de gemeente worden belegd over het kunst en cultuurbeleid. Lia Rienks riep de KCARS  leden op om daar massaal bij aanwezig te zijn en hun stem te laten horen naar de gemeenteraadsleden.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *