SCHAGEN – In het kerkje van Valkkoog repeteren regelmatig de solisten van het muziektheater ‘La Scala Nobile’ uit Schagen ter voorbereiding van hun operagala op 17 juni in de Oude Ursulakerk in Warmenhuizen.

Elena Cornelisse-Syssojeva, artistiek leider van het muziektheater, is operazangeres op wereldniveau. Ze heeft zich de oude traditionele Italiaanse wijze van zingen eigen gemaakt. En die zangtechniek brengt zich graag over. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd.

De solisten Hertzen Hokwerda (bas) en de sopranen Karin Dekker en Lucienne Cammel kregen intensief les. Elena geeft op een  overtuigende manier allerlei aanwijzingen.

En uiteraard laat ze haar eigen grootse stem klinken terwijl haar vaste pianist Gilbert den Broeder voor de begeleiding zorgt. Na 2,5 uur zit de repetitie erop en arriveert de volgende groep solisten voor hun les.

Het operagala is op 17 juni. Aanvang 19.30 uur.  Er worden aria’s en liederen gezongen van Verdi, Belline, Rossini, Donizetti, Mozart, Tsjaikovski, Händel, Saint-Saëens en Flotow.

Entreekaarten kosten per stuk voor volwassenen 22,50 euro, en voor kinderen t/m 16 jaar 10,00 euro.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *