SCHAGEN – De kunst- en cultuurorganisaties, aangesloten bij de Kunst Cultuur Adviesraad Schagen (KCARS), roepen de politieke partijen op om bij de verantwoordelijke wethouder voor cultuur Puck de Nijs aan te dringen op een actief kunst- en cultuurbeleid met vooral ook aandacht voor jongeren, jaarlijkse aanvulling van het gemeentelijk cultuurfonds, de criteria daarvoor niet te vernauwen en een substantiële invulling te geven aan de adviesrol van KCARS.

De gemeenteraadsleden zouden deze oproep kracht moeten bijzetten op de aanstaande informatieavond op woensdag 31 mei in het Scagon. Daar legt de wethouder haar beleid uit. Rens Cappon en Rutger Jan Bredewold zijn ook uitgenodigd om hun verhaal te vertellen over kunst in de openbare ruimte in Schagen. De vergadering begint om 19.30 uur.

De aangesloten KCARS leden benadrukken in de oproep het belang van kunst en cultuur voor de persoonlijke ontwikkeling en geluk maar ook als sociaalbindmiddel in een samenleving die polariseert en verhardt.

Alle organisaties draaien op vrijwilligers die met bevlogenheid en grote toewijding zich inzetten om met hun theatergroep, muziekvereniging, theaterkerk, kunstroute, etc. kunst en cultuurbeoefening mogelijk te maken en ervan te genieten.

De KCARS leden voelen zich teleurgesteld en ook wel alleen gelaten door het gemeentebestuur dat zegt geen nieuw kunst- en cultuurbeleid te willen formuleren en het gemeentelijk cultuurfonds niet te willen aanvullen. Het overgrote deel van kunst en cultuur wordt betaald door leden en bezoekers, maar soms is een financiële ruggensteun wel zo fijn.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *