SCHAGEN – Poëzie is spelen met taal. Maar soms is het maken van een gedicht een lastig spel. Kan dat niet makkelijker? Ja. Want als het niet gaat in letters, dan lukt het wel in beeld! Daarom beveelt Lisette Mensonides van de Kopgroep bibliotheek Schagen het boek ‘Rond, vierkant, vierkant, rond’ van Ted van Lieshout aan voor kinderen en volwassenen.

Lisette leest een gedicht over een fiets voor uit deze bundel in de 9e aflevering van ‘Schuif aan bij poëzie … “, een samenwerkingsproject van SchagenPLUS en de Kopgroep. In het boek staan naast ‘gewone’ gedichten bijna alle beeldsonnetten die Ted van Lieshout in tien jaar tijd maakte. Maar ook vind je er werk in van kinderen en volwassenen die zich door het beeldsonnet lieten inspireren. En als je tóch een gedicht van taal wilt maken, dan zit je goed met dit boek, want het staat boordevol informatie en tips. Ton van Leeshout legt uit waarom hij het boek heeft geschreven in een promotievideo van ‘Why I love this book!’

Ted van Lieshout is ook bekend van zijn allereerste prentenboek ‘Boer Boris’.  Dit stoere boertje is uitgegroeid tot een van Nederlands meest geliefde kinderboekenpersonages.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *