WIERINGERWERF – “Kunst loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het heerlijk om lekker te schilderen en nergens verder aan te denken” vertelt Ria Versluijs in deze 4e aflevering van de kunstserie ‘Meer Kunst met Vrouwen’.

Ria begon al vroeg met tekenen en heeft veel cursussen gevolgd. En een opleiding textiele werkvormen en kunstgeschiedenis aan het ROC. Ze had de ambitie om naar de kunstacademie te gaan maar dat ging helaas niet door.

Ze laat zich inspireren door de natuur of andere mooie plekken in haar omgeving. Op basis van gemaakte foto’s gaat ze verder thuis aan de slag met het schilderen. Ze werkt met olieverf, acryl en plakaatverf.

Ze vertelt over haar werkwijze aan de hand van een acryl schilderij over de ‘kathedraal’ van Bolsward en een aangrenzend straatje. In het schilderij heeft ze veel aandacht besteed aan het perspectief, de lucht, schaduw en details. “Ik probeer zo realistisch mogelijk te schilderen. Maar ik laat ook wel dingen weg” legt Ria uit bij het schilderij. Bij een portret schilderij legt ze uit hoe moeilijk het is om handen te schilderen..

De Kunstring MEERKunst betekent voor haar gezelligheid en de diversiteit van het werk dat er gemaakt en besproken wordt. Cultuurjournaliste Charlotte de Koomen deed het interview. Joop Luten verzorgde het camerawerk en de montage.

Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *