HOLLANDS KROON – ‘Meer Kunst met Vrouwen’ is de titel van de nieuwe video cultuurserie bij SchagenPLUS. Het werk en de achtergronden van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring Meerkunst worden op video vastgelegd. De videoportretten zullen in de aanloop naar de biënnale van de Kunstkring in oktober 2023 wekelijks uitgezonden gaan worden.

Het idee ontstond naar aanleiding van het werk van de kunstenaars op de expositie ‘Verbinding’ samen de twee fotoclubs in de Cultuurschuur in december 2022. De diversiteit van het werk van deze kunstkring sprak aan bij Charlotte de Koomen, ervaren cultuurjournaliste en Joop Luten videocineast bij SchagenPLUS. Bij een bezoek aan een werkavond van de Kunstkring bleek iedereen enthousiast te zijn om aan het videoproject mee te werken.

Inmiddels zijn de opnamen van bijna de helft van de deelnemende leden afgerond. “We bezochten vrijwel wekelijks een van de deelnemers en maakten dan gedurende twee uur de opnamen. We zijn elke keer weer verbaasd hoeveel talent er in die groep aanwezig is” laat Charlotte de Koomen weten.

Inmiddels is er een begin gemaakt met de montage door Joop Luten. “Ik verwacht dat we in juli met de uitzendingen kunnen gaan starten die dan wekelijks doorlopen tot aan de biënnale in oktober. Mooi uitdagend project”.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *