WIERINGERWAARD – In de polder bij Wieringerwaard heeft beeldend kunstenaar Inge Koetzier van Hooff de deuren van haar nieuwe atelier, tevens galerie en werkplaats geopend. Een oude koeienstal heeft een ware metamorfose ondergaan en is omgetoverd in een lichte werkruimte waar het plezierig toeven is voor de kunstenaar, haar bezoekers en cursisten.

Inge heeft een uitgebreide opleiding gevolgd van kunstacademie, autonome vormgeving en culturele antropologie. “Ik hou van beeldende kunst, reizen en heb interesse in culturen en mensen” vertelt Inge. Ze heeft veel rondgereisd en op verschillende locaties gewerkt.

Zo heeft Inge in Spanje in een klein dorpje een aantal jaren in een camper gewoond. In die periode heeft ze een serie portretten gemaakt van vissers waarbij ze schilderde op afgedankt zeildoek. Dat materiaal gebruikt ze nu nog steeds. Verder heeft ze in China als beeldend kunstenaar gewerkt. Ze geeft ook aan dat de plekken waar ze woonde invloed hebben gehad op haar werk.

In de toekomst gaat ze ook de grote tuin bij het atelier nog in zetten als beeldentuin, voor exposities en mogelijk kleine festivals. Op afspraak is atelierbezoek mogelijk. Adres is Walingsweg 1 Wieringerwaard. Meer informatie op www.koetziervanhooff.eu

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *