SCHAGEN – “Een nare puist op mooie blozende wangen” noemt fractievoorzitter Merieke Bredewold (Wens4U) het plan om een zes woonlagen appartementencomplex te realiseren in centrum Waldervaart.

Merieke hield een vlammend betoog tegen de plannen van de wethouder voor ‘Wonen en Economie’ Simco Kruijer (JessLokaal) om bij de revitalisatie van het centrum van de wijk Waldervaart een appartementencomplex van mogelijk 6 woonlagen te gaan realiseren.

“Niemand zit te wachten op uit de kluiten gewassen gebouwen. Niemand is tegen revitaliseren van deze wijk maar wel tegen dit plan. Vier lagen prima maar als u naar zes lagen gaat zorgt dat voor een nare puist op mooie blozende wangen” zo ziet Merieke Bredewold dat. Het is in haar ogen een mooie wijk die in de jaren zeventig is neergezet. Die een voorbeeld was voor heel Nederland, rondgebouwd en groen.

Ze merkte op dat in het verleden de raad van Schagen een hoogbouw van zes lagen een vergissing noemde en het zou nooit meer gebeuren.

Kruijer protesteerde tegen de vergelijking uit het verleden. “De vormgeving en wat we voor staan is anders. Het wordt niet als een blok gebouwd. De totale hoogte zal 18 meter gaan bedragen”.

Ook veel van de omwonenden vinden de 120 toekomstige appartementen te massaal en te hoog. Frans Diederik, één van de omwonenden gaf hun zienswijze tijdens het inspraakmoment in de raad van 2 december weer. Echter een ruime meerderheid van de partijen in de raad is blij dat er veel woningen komen. In raadsvergadering van 20 december gaat de raad een besluit nemen over de invulling van Waldervaart centrum.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *