SCHAGERBRUG – Voor de bijeenkomst “Zuiderzon, vroeger en nu” die aanstaande zondag 3 maart gehouden wordt in het Zijper Museum in Schagerbrug zijn nog plaatsen beschikbaar.

Het gebouw Zuiderzon in Schagerbrug heeft door de jaren heen vele functies vervuld: bejaardenhuis, opvang Vietnamese bootvluchtelingen, Gemeentehuis Zijpe, Zijper Museum en tegenwoordig als Max Plazierhuis.

Op deze bijeenkomst worden herinneringen opgehaald over dit gebouw en de activiteiten die in dit gebouw hebben plaatsgevonden, maar ook over de huidige functie als zorgcentrum.

Mocht je interesse hebben deze gratis bijeenkomst bij te wonen, meld je dan aan door een e-mail aan jvanderploeg49@gmail.com of g.p.leendertse@wxs.nl

Daarna krijg je een bevestiging. Wanneer je je al eerder hebt aangemeld dan hoef je dit niet opnieuw te doen. De bijeenkomst begint om 13.30 met een inloop vanaf 13.00 uur.

Wat komt er deze middag zoal aan de orde? Waarom werd Zuiderzon gebouwd en hoe werd dat gerealiseerd? Bij het onderdeel Zuiderzon als bejaardenhuis zal de video-documentaire ‘Zuiderzon, een terugblik’ met ervaringen van drie oud-medewerksters in première gaan. De verwachting is dat vele oud-medewerk(st)ers van Zuiderzon aanwezig zullen zijn.

De discussie over sloop van Zuiderzon of verbouw tot gemeentehuis zal ook zeker deze middag niet ontbreken. Karel Adema zal de haalbaarheid om er een gemeentehuis van te maken en de verbouw daartoe komen toelichten.

Het fonteinkunstwerk, het functioneren als gemeentehuis, Zuiderzon na de gemeentelijke herindeling (2013) en het Zijper Museum als onderdeel van het gebouw komen ook langs als onderwerpen. En uiteraard opnieuw een zorgcentrum als Max Plazierhuis.

Wanneer je foto’s of ander materiaal hebt van Zuiderzon om te laten zien, neem deze dan gerust mee!

De bijeenkomst is gratis maar er is wel een gulle gaven pot aanwezig ter dekking van de onkosten van het Zijper Museum voor de organisatie van deze unieke middag.

Locatie bijeenkomst: Zijper Museum, Schagerweg 97D, Schagerbrug.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *