SCHAGERBRUG – Het dorp Petten, de duinen, de zee en het polderlandschap staan centraal in de expositie in het Zijper Museum van het werk van Henny Versteeg uit Petten.

Henny schildert al zestig jaar en woont ook al heel lang in haar geliefde dorp Petten. Zij schildert veelal vanuit de herinnering of een foto ter inspiratie. Tijdens haar verblijf in Bandung (Indonesië) heeft ze vanwege heimwee acht werken van het dorp Petten geschilderd. Wat maakt Petten zo mooi om te schilderen?  “Het is heel landelijk nog en veel natuur en het idee dat je de zee onder handbereik hebt speelt ook wel mee” aldus Henny.

Er komen op de schilderijen van Henny Versteeg geen mensen voor. Is dat een bewuste keus? “Niet bewust, maar ik vond het eigenlijk niet de moeite. Ik vind mensen in een landschap vaak heel storend. Ook in het echt” zegt Henny lachend.

Henny Versteeg ziet ook wel een ontwikkeling over de afgelopen jaren in haar werk met ruim 100 schilderijen. “Scherper kijken en wat nonchalanter werken, niet zo precies allemaal” is haar mening.

De expositie is vanaf zondag 2 juli te bekijken in Zijper Museum, Schagerweg 97D, Schagerbrug. Geopend op zondag-, maandag- en donderdagmiddag van 12.00 – 16.30 uur. Entree: € 5,00 pp, kinderen 5-12 jaar € 2,00. Iedere eerste maandag van de maand gratis entree.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *