SCHAGEN – In het bijzijn van bewoners van de wijk ‘Waldervaart’ en kinderen van de Stichting Kinderopvang Regio Schagen werd het beeld ‘Konijn’ onthuld door wethouder Puck de Nijs. Het cortenstaal beeld, gemaakt door Joshua Pennings uit Grave (Brabant), is een afronding van de renovatie van het Waldervaartpark begonnen in 2021.

Inwoners konden vorig jaar stemmen op hun favoriete kunstobject. Het reusachtige konijn was favoriet in vergelijking met twee andere dierfiguren. Joshua Pennings maakt veel dierenbeelden van cortenstaal. Er staan van zijn hand al verschillende werken in Noord-Holland zowel in de openbare ruimte als bij privé opdrachtgevers. Pennings is begonnen als grafische ontwerper en daarna  met metaalbewerking doorgegaan. Hij heeft inmiddels een eigen werkplaats en beeldentuin.

Puck de Nijs is erg trots op het mooie beeld. Het is een van de laatste beelden die onthuld worden in de openbare buitenruimten. Zal Puck het onthullen van beelden gaan missen? “ We hebben een hele mooie Commissie Buitenkunst en ook als we kijken naar de nieuwe wijken zijn we altijd wel op zoek om iets aan te vullen” merkt Puck op. Dus wie weet.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *