HOLLANDS KROON – Scholen, muziekverenigingen en vakdocenten zijn zeer enthousiast over het ‘Muziek op school’ project dat sedert de start van het schooljaar 2022-23 draait. Er werden volop suggesties gedaan en wensen geuit voor de toekomst tijdens de evaluatiebijeenkomst van het project georganiseerd door het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK).

Het project heeft als doel om alle leerlingen van groep 5 op de basisscholen kennis te laten maken met muziek in een aantal lessen door vakdocenten in samenwerking met de muziekverenigingen uit Hollands Kroon. Het project, een initiatief van het Cultuurplatform Hollands Kroon, wordt door de gemeente jaarlijks betaald.

De projectcoördinatoren Wilma Beers en Jeroen Drenth hadden vooraf aan de bijeenkomst een enquête uitgevoerd onder de betrokkenen. De uitkomsten vormde de basis van de discussie. Er werden ervaringen gedeeld en ook gesproken over het vervolg. Hieruit bleek dat men toch wat meer lessen zou willen geven dan nu. Ook liggen er kansen voor aanbod van muzieklessen aansluitend na school.

Alle opmerkingen en suggesties worden nu door de werkgroep ‘Muziek op school’ van het CPHK verwerkt en zullen uiteindelijk uitmonden in een advies voor het project naar de wethouder voor cultuur Robert Leever. De wethouder was ook aanwezig bij de bijeenkomst.

“Ik vond het heel prettig dat hij aan het uitvragen was naar alle partijen en heel nieuwsgierig was. Het was heel prettig dat de wethouder erbij was” laat Wilma Beers weten.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *