Op zondag 2 april zal de multimedia theatervoorstelling ‘Sam Middleton, Spiegel in Beeld’ plaatsvinden in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. Aanvang 15.30 uur. Toegangsprijs € 18 per persoon. Kaarten zijn online te bestellen via www.spiegelsinbeeld.nl

De toeschouwers zullen gedurende ruim een uur ondergedompeld worden in een totaal theater met verhalen, muziek, videobeelden en licht. Voor elke toeschouwer is er een uniek programmaboekje beschikbaar.

Sam Middleton (1927 New York – 2015 Schagen) was een van de toonaangevende Amerikaanse kunstenaars uit de 20e eeuw. Middleton, een mixed-media artiest, wiens favoriete medium collage was. Hij groeide op met jazzmuziek die gedurende zijn hele carrière van primaire invloed op zijn kunst zou blijven. Vanaf 1962 verbleef hij in Nederland. Zijn fascinatie voor het polderlandschap maakte dat hij zich later in Schagen vestigde. Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold neemt in zijn verhaal de toeschouwer mee de werkstukken in die Sam Middleton heeft gemaakt. Victor Posch (saxofoon, piano, zang) en Ronald van der Veen (kerkorgel, piano) zullen improviseren op jazz-nummers. Bewerkte videobeelden zullen ter ondersteuning door Joop Luten op verschillende wanden van de kerk afgespeeld worden. Tim Klijn verzorgt de belichting van de kerkzuilen en het geluid.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *