SCHAGEN – De fractie van Wens4U wil dat het concept beleid voor tiny houses in Schagen aangepast wordt als het gaat om maximaal toegestane oppervlakte.

In het voorgestelde beleid staat een maximale oppervlakte van 35 m2 terwijl het landelijk beleid uitgaat van 50 m2. “Gaan wij voor tiny houses of voor poppenhuizen?’’ vraagt Merieke Bredewold, fractievoorzitter Wens4U, zich vertwijfeld af.

Simco Kruijer, wethouder voor Economie en Wonen, presenteerde recent de nieuwe beleidsregels waaraan toekomstige aanvragen voor tiny houses getoetst gaan worden. Ervaringen opgedaan in het Nescio tiny houses project op een voormalig voetbalveld in sportpark Nes-Noord in Schagen zijn daarin meegenomen.  De afmetingen van bijgebouwen van sommige tiny houses in het huidige project wijken incidenteel af van het nieuwe beleid. Kruijer is benieuwd naar eventuele reactie vanuit de gemeenteraad.

Verder heeft Merieke Bredewold nog opmerkingen over het toestaan van bijgebouwen en voorzieningen nodig voor waterzuivering. Ook wil zij met de wethouder in gesprek over de wijze waarop bewoners van tiny houses eventueel conflicten met de omgeving moeten oplossen. Wens4U heeft inmiddels het beleidsstuk geagendeerd voor de komende raadsvergadering.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *