DEN OEVER – “Het beeld ‘Vikingschip’ van Hans Blank is ruig en tegelijkertijd heel fragiel omdat er allerlei details inzitten. Het is eigenlijk jammer dat het beeld zo weinig aandacht van kijkers krijgt door de locatie” merkt beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold op.

Het beeld staat bij de entree van Den Oever bij het Viking informatie centrum en VVV aan een drukke weg. Veel mensen zullen daarom daar niet stoppen. “Maar neem even de tijd om daar te gaan kijken” is het advies van Rutger Jan want het is echt de moeite waard.

In het beeld komt heel van de thematieken die Hans Blank gebruikte tot uitdrukking. Het is een prachtig beeld. Het is een literair beeld. Er is heel veel in te zien en aan te beleven.

Er zijn twee Vikingen in touwen gezwachteld die in een schip liggen dat schipbreuk heeft geleden. De kop van het schip lijkt op een dier dat aangeschoten is. Hans Blank maakt een hele ruige toets. Het materiaal wordt ruig neergezet.

Het beeld is mooi gemaakt, heeft een mooie patina. Het is een beeld waar je in weg kunt dromen aldus Rutger Jan.

Deze 110e aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’ in de 2.0 versie, naar het idee van Rutger Jan en Joop Luten (camera en montage) is te zien bij het nieuwsplatform voor cultuur en politiek SchagenPLUS.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *