SCHAGERBRUG – Vol trots laat Jos de Jong uit Alkmaar zijn nieuwste schoenen zien waarop het bekende ‘Lick’ symbool van de Rolling Stones is weergegeven. Een van de vele gadgets naast de muziek op platen, cassettebandjes en CD’s over de Rolling Stones die hij in de afgelopen 60 jaar heeft verzameld. En nu heeft hij een eigen expositie over zijn verzameling in het Zijper Museum.

Als 14-jarig jongetje hoorde hij voor het eerst de Stones met zijn eigen gebouwde kristalontvanger waarop hij radio Luxemburg kon ontvangen. En daarna ging voor hem een wereld open aan popmuziek   via Radio Veronica en Caroline.

In de expositie heeft hij de platen ingedeeld in periodes dat de Stones uit verschillende bandleden bestond. Daar horen ook zogenaamde bootlegs bij. Opnamen die nooit officieel zijn uitgegeven. Verder een overzicht van solo werk van Charlie Watts en Brian Jones.

Zijn zeven plakboeken met verhalen over de Stones in Nederlandse tijdschriften zijn gedigitaliseerd en te zien op de beeldtafel van het Zijper Museum.  In een vitrinekast staat ook nog een cassettebandje met het beruchte optreden van de Stones in het Kurhaus in Scheveningen in 1964. Jos was daarbij aanwezig.

De expositie is te bezoeken in het Zijper Museum, Schagerweg 97D, Schagerbrug. Voor openingtijden en tarieven bekijk website Zijper Museum.

In deze reportage zijn videobeelden gebruikt van NTR en een Music video by The Rolling Stones, Lady Gaga performing Sweet Sounds Of Heaven (Live At Racket NYC). © 2023 Promotone B.V., under exclusive licence to Universal International Music B.V.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *